Jo també sóc un nou pobre (21)

Hola em dic Sergi i també em considero un nou pobre… faré un breu resum.

Al 2009 vaig haver de tancar una empresa que funcionava des del 1990, quasi 20 anys!

La crisi ens va agafar de ple. Treballàvem per grans empreses i de cop van deixar de fer moltes de les coses que ens encarregaven. A partir d’aquell moment tot va ser l’infern. A part del dolor per la pèrdua de l’empresa i de la feina (del meu futur!), és terrible veure com els treballadors, alguns amb més de 15 anys a l’empresa, també es queden sense feina. Clar que més terrible és veure com després et denuncien sense cap mirament per intentar treure quatre euros més.

Vam tancar sense deure res a ningú més que a bancs i molt poquet als estaments públics. Primer van embargar les dues naus, quedant a més a deure un munt de diners! Inexplicable. Després, poc a poc, t’acaben d’amargar la vida, o d’intentar-ho al menys. M’han tret totes les coses materials perquè tot ho acabes avalant personalment, des del pis a on vivia i un altre que ja tenia pagat del tot, al cotxe i la moto, el pla de pensions (si, si, el pla de pensions també!)… tot! A tot això busca treball urgentment perquè com autònom (en aquest país obliguen als empresaris a ser autònoms), no tenia dret a cobrar res d’atur, per tant ni un euro d’ajut en el més d’un any que vaig estar en aquesta situació. Deprimit i sense diners, sobrevivint gràcies a la meva parella en aquell moment (la gent també es cansa d’estar al costat d’algú amb tan mala sort i també va acabar marxant del meu costat…), vaig intentar treballar de qualsevol cosa. Res decent. Això em va agafar amb 46 anys i amb aquesta edat aquí ja no et volen per res. Doncs a la pública!  Em vaig presentar a un munt d’oposicions a molts ajuntaments, Diputació, Generalitat… al final vaig aconseguir una plaça a la Universitat, de bidell. Per fi semblava que tot començava a acabar. De seguida em van embargar la nòmina. No tenen prou d’haver-m’ho tret tot? Al final he presentat un concurs de creditors que em te asfixiat, però al menys per fi tinc la sensació de que és el principi de la fi. Tot i que tal i com estan les coses… encara no m’han adjudicat en ferm la plaça, ens han abaixat el sou i les pagues les cobrem ben retallades… Pot passar res més?

Gràcies per la vostra tasca.

Traducción. [CAST]

Hola me llamo Sergio y también me considero un nuevo pobre … haré un breve resumen.

En 2009 tuve que cerrar una empresa que funcionaba desde 1990, casi 20 años!

La crisis nos cogió de lleno. Trabajábamos para grandes empresas y de golpe dejaron de hacer muchas de las cosas que nos encargaban. A partir de ese momento todo fue al infierno. Aparte del dolor por la pérdida de la empresa y del trabajo (de mi futuro!), Es terrible ver cómo los trabajadores, algunos con más de 15 años en la empresa, también se quedan sin trabajo. Claro que más terrible es ver como después te denuncian sin ningún miramiento para intentar sacar cuatro euros más.

Cerramos sin deber nada a nadie más que a bancos y muy poquito a los estamentos públicos. Primero embargaron las dos naves, quedando además a deber un montón de dinero! Inexplicable. Después, poco a poco, te acaban de amargar la vida, o de intentarlo al menos. Me han sacado todas las cosas materiales porque todo lo acabas avalando personalmente, desde el piso donde vivía y otro que ya tenía pagado del todo, el coche y la moto, el plan de pensiones (si, si, el plan de pensiones también!) … todo! A todo ello busca trabajo urgentemente porque como autónomo (en este país obligan a los empresarios a ser autónomos), no tenía derecho a cobrar nada de paro, por lo tanto ni un euro de ayuda en el más de un año que estuve en esta situación. Deprimido y sin dinero, sobreviviendo gracias a mi pareja en ese momento (la gente también se cansa de estar al lado de alguien con tan mala suerte y también se acabó marchando de mi lado …), intenté trabajar de cualquier cosa. Nada decente. Esto me cogió con 46 años y con esa edad aquí ya no te quieren para nada. Pues a la pública! Me presenté a un montón de oposiciones a muchos ayuntamientos, Diputación, Generalitat … al final conseguí una plaza en la Universidad, de bedel. Por fin parecía que todo empezaba a terminar. Enseguida me embargaron la nómina. No les basta con habérmelo quitado todo? Al final he presentado un concurso de acreedores que me tiene asfixiado, pero al menos por fin tengo la sensación de que es el principio del fin. Aunque tal y como están las cosas … aún no me han adjudicado en firme la plaza, nos han bajado el sueldo y las pagas las cobramos bien recortadas … Puede pasar algo más?

Gracias por vuestra labor.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 respostes a Jo també sóc un nou pobre (21)

 1. Armando ha dit:

  Animo Sergi, eres un buen hombre! ojalá hubiera muchos mas como tu. Un abrazo desde Canarias

 2. Javi ha dit:

  Joder, solo me queda decirte, que mucha suerte y que sigas adelante que saldrás de esta.

 3. susana.rosello@gmail.com ha dit:

  Molts ànims, ets una persona valenta i lluitadora i tiraràs endavant i te´n surtiràs, com tants que hem hagut de suportar situacíons similars ,el dia que menys t´ho esperis es farà la llum i t´anirà bé!

 4. Alberto ha dit:

  Animo y suerte… Te deseo que salgas de ésta

 5. montse ha dit:

  No sé si et pot servir de molt, peró jo també autonom, vaig haver de tancar la botiga que tenia, i sense atur i sense res, faig petites coses per anar sobrevisquen, tinc 54 anys, que et sembla, ánims, i a començar de nou…

 6. Raul ha dit:

  suerte y no te hundas porque encontraras la felicidad muy pronto

 7. eduard ha dit:

  Ànims i endavant, ja veuràs com trobaràs el que et mereixes! Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s